×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Videó: A német külügyminiszter szerint „Európa szégyenfoltja, hogy nincs megoldás a migrációra”

 

Elégedettek a kormánnyal a németek,  egy felmérés szerint ugyanis régóta nem látott népszerűségnek örvend a Keresztény-demokrata és a Keresztény-szociális Unió. Vagyis, a járvány és a karantén korszaka megerősítette a koalíciós pártok,  a CDU és a CSU támogatottságát.

Szakértők szerint ugyanis, a hirtelen növekedést inkább köszönhetik a koronavírus-válságnak, mint a politikai teljesítményüknek. Ugyanakkor a jó eredmény komoly lökést adhat nekik a jövőre nézve.

„Heiko Maas német külügyminiszter azt mondta a héten egy interjúban, Európa szégyenfoltja, hogy a migrációra nem sikerült megoldást találni” – mondta Volf-Nagy Tünde az MTVA tudósítója. Hozzátette, Heiko Maas arról is beszélt, hogy nem hisz abban, hogy olyan megoldás, akár elosztási mechanizmus léphet életbe, amelyet mind a 27 európai uniós tagország támogat.

Ezért az lesz, hogy lesznek országok, amelyek befogadnak migránsokat, és olyanok is, akik pedig más módon járulnak hozzá a migráció kezeléséhez, például a külső határvédelemével vagy a menekülés okainak megszűnésével” – idézte a tudósító a külügyminiszter szavait.