×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lefoglaltak két tigrist – az egyik ragadozó egy mexikói város utcáin sétált

 

Lefoglaltak egy magánháznál két bengáli tigrist, melyek egyike egy mexikói város utcáin sétált, és egy közösségi médián terjedő felvétel szerint lasszóval akarták befogni.

Az állatokra a Jalisco állambeli Tlaquepaque városban készült videó hívta fel a mexikói környezetvédelmi hivatal figyelmét – számolt be róla a BBC hírportálja.

A két nagyvad tulajdonosa megmutatta azokat a dokumentumokat, amelyek szerint törvényesen tartotta a háznál az állatokat, de azt már nem tudta bizonyítani, hogy a biztonsági előírásoknak is eleget tett volna.

A város lakóit megdöbbentette a tigrist kergető emberek látványa, és telefonjaikkal filmezni kezdték a jelenetet, majd közzétették a Twitteren.

A két tigrist, egy tíz hónapos hímet és egy majd hároméves nőstényt, jó egészségi állapotban találták, nem viselték magukon a rossz bánásmód nyomait.

A hatóság közlése szerint visszakerülhetnek a tulajdonoshoz, ha a közösség védelmét szolgáló védőintézkedéseket bemutatja.

Nem ez volt az első eset, hogy bengáli tigriseket láttak a mexikói városok utcáin. 2017-ben egy kaliforniai ember vásárolt tigriskölyköt egy tijuanai lakostól, aki egy felnőtt példányt sétáltatott a városban. A vevőt letartóztatták, amikor megpróbálta a kölyköt átcsempészni az Egyesült Államokba.