×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fehér Ház: Egyelőre nincs napirenden az európai beutazási tilalom feloldása

 

Egyelőre nincs napirenden, hogy az Egyesült Államok feloldja az Európából érkezőkkel szemben elrendelt beutazási tilalmat – jelentette ki szerdán Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője Washingtonban.

McEnany sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Donald Trump amerikai elnök elsősorban az amerikaiak biztonságát tartja szem előtt. „Ezek a korlátozások életeket mentettek meg” – emelte ki a szóvivő. Hozzátette: az elnök először meg akar győződni arról, hogy nincs veszélyben amerikaiak élete, mielőtt a korlátozásokat feloldják.

Donald Trump amerikai elnök március közepén 30 napra rendelt el beutazási tilalmat a schengeni övezetből, Nagy Britanniából és Írországból érkezőkkel szemben, majd ezt áprilisban meghosszabbította, és közölte, hogy a tilalom mindaddig érvényben marad, amíg az új típusú koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett országokban jobbra nem fordul a helyzet.

A tilalom alól kivételt jelentenek az amerikai állampolgárok, a diplomaták és azok az európaiak, akik zöld kártyával rendelkeznek, valamint hozzátartozóik.

A címlapfotó illusztráció.