×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyorsul a vírus terjedése Ukrajnában

 

Ismét napi ötszáz felett van az újonnan fertőzöttek száma, az újonnan regisztráltakkal az azonosított fertőzöttek száma elérte a 17 858-at az országban, a betegségben elhunytak száma az elmúlt 24 órában 21 újabb halálos áldozattal 497-re nőtt.

Fertőtlenítő fülke a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumánál (Fotó: MTI/EPA/Pavlo Palamarcsuk)

Ukrajnában ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, szombatra egy nap alatt 528 új fertőzéses esetet azonosítottak azután, hogy az elmúlt napokban a napi növekedés már 400-500 közé esett vissza – derült ki az egészségügyi minisztérium által közölt adatokból.

Az újonnan regisztráltakkal az azonosított fertőzöttek száma elérte a 17 858-at az országban. A betegségben elhunytak száma az elmúlt 24 órában 21 újabb halálos áldozattal 497-re nőtt. Eddig 4906-an gyógyultak fel, közülük előző nap 433-an.

Üres éttermi terasz Ungváron (Fotó: MTI/Nemes János)

Az egészségügyi dolgozók közül eddig már 3512-en fertőződtek meg és 25-en haltak bele a betegségbe. Az ország két legfertőzöttebb területe változatlanul a romániai határnál lévő Csernyivci megye 2647, és a főváros, Kijev 2221 azonosított fertőzöttel. Kárpátalja megyében eddig 858 fertőzöttet jegyeztek fel.

Vitalij Klicsko főpolgármester szombaton a Facebookon közölte, hogy az elmúlt napban Kijevben két újabb beteg hunyt el, a halálos áldozatok száma velük együtt 45-re nőtt a fővárosban. Előző nap az országban a legtöbb új beteget Kijevben regisztrálták, 153-at. Ehhez hozzájárult, hogy egy kijevi bentlakásos lányiskolában járványgóc alakult ki, 81-en fertőződtek meg.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter előző nap, a Volodimir Zelenszkij államfő elnökletével zajló szokásos válságstáb-értekezleten közölte, hogy ha minden a tervek szerint alakul, a jövő héten megkezdik Ukrajnában is a lakosság tömeges antitestszűrését. Részleteket erről egyelőre nem hozott nyilvánosságra.

A címlapfotó illusztráció.