×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Turizmus: Horvátország egyoldalúan megnyitja határait?

 

Horvátország a koronavírus-járvány ellenére valószínűleg hamarosan megnyitja határait a turisták előtt, s mobiltelefonos alkalmazást vezet be beutazásuk meggyorsításának elősegítése érdekében.

„Az idegenforgalomból élünk. Érdekünkben áll, hogy a lehető legtöbben jöjjenek hozzánk” – jelentette ki Zoran Milanovic horvát elnök pénteken a szlovéniai Ptujban, ahol szlovén hivatali partnerével, Borut Pahorral tárgyalt. „Ajtónk nyitva áll” – tette hozzá.

Horvátország és Szlovénia az első országok közé tartozik, amelyek újranyitják határaikat– hangsúlyozta. „Horvátországban gyorsan és bátran meglépjük ezt. Valószínűleg ez az egyetlen kiút" – idézte a horvát elnököt az STA szlovén hírügynökség.

Közben Gari Cappelli horvát idegenforgalmi miniszter pénteken bejelentette hogy Horvátország mobiltelefonos alkalmazást vezet be a turisták beutazásának meggyorsítására.

A tárcavezető szerint az országba látogatók az alkalmazás segítségével előre bejelentkezhetnek a horvát hatóságoknál, megadva célállomásukat és szálláshelyük címét, ami lerövidíti a várakozási időt a határokon.