×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több százezren énekkel köszöntötték a dán királynőt 80. születésnapján

 

Több százezer dán köszöntötte együtt énekelve a nyolcvanéves dán királynőt, II. Margitot csütörtökön.

A koronavírus-járvány miatt – a biztonságos távolságot betartva – a hatalmas kórus délben fogott bele a Ma van a királynő születésnapja című énekbe, amit további három dal követett. Az eseményt a dán országos tévécsatornák mellett a Facebook is közvetítette élőben.

A királynő Koppenhágától 36 kilométerre, a Fredensborg palotában, televízióján figyelte a közvetítést. A befejező szám alatt azonban váratlanul kilépett a palota kapuján, és integetett a köszöntésében részt vevő mintegy száz éneklőnek.

Úgy akarok emlékezni a 80. születésnapomra, mint ami különleges volt, az egyik legemlékezetesebb. Most és itt is bebizonyosodott, hogy a válságra képesek vagyunk és akarunk is közösségként válaszolni, együtt, de távolságot tartva egymástól” – fogalmazott a királynő a születésnapi közvetítés végén.

A királynő születésnapjára szervezett események a koronavírus-járvány miatt elmaradtak, nem tudott körbekocsikázni Koppenhágában, és a Fredensborg palotában sem tartottak nagyszabású születésnapi partit.

Április elején a királynő azt kérte a dánoktól, hogy ne küldjenek neki virágot a születésnapjára, ahogy korábban szokták, hanem inkább egy-egy idősebb embert köszöntsenek vele, akinek nehézségekkel kell megküzdenie a járvány miatt.