Meghaladta a 3700-at az igazolt fertőzöttek száma Fehéroroszországban

 

Fehéroroszországban egy nap alatt 447-tel nőtt az ismert koronavírus-fertőzöttek száma, és elérte szerdára a 3728-at – közölte az egészségügyi minisztérium. Közülük 86 paciensnek van szüksége lélegeztetőgépre. Harminchat, krónikus betegségekben szenvedő fertőzött elhunyt – közölte szerdán Minszkben a tárca.

Az egészségügyi tárca adatai szerint eddig több mint 76 ezer koronavírus-tesztet végeztek el, a vizsgálatokat 24 laboratóriumban végzik.
Fehéroroszországban nem vezettek be kijárási korlátozásokat, és készülnek a május 9-i győzelem napi ünnepségekre. 2020. augusztus 30-ig pedig esedékes az elnökválasztás.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) április 11-én arra szólította fel Fehéroroszországot, hogy készüljön a legrosszabb forgatókönyvre, és a társas elkülönítéssel kapcsolatos újabb intézkedések meghozatalát és a tömegrendezvények betiltását ajánlotta.

Viorica Dumbraveanu moldovai egészségügy-miniszter szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 37-tel nőtt a Covid-19 betegségből felgyógyultak száma, egy pááciens meghalt. Eddig 171-en gyógyultak meg az új koronavírus okozta betegségből.

Moldovában eddig 1799 ember fertőződött meg a betegséget okozó SARS-CoV-2 vírussal. A betegek közül 181-nek súlyos az állapota, a többieké közepesen súlyos. A vírus terjedésének veszélye miatt Moldovában szükséghelyzetet vezettek be, egyelőre május 15-ig, lezárták a határokat és korlátozzák az emberek mozgását.