×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szingapúr betiltotta az otthoni összejöveteleket

 

Szingapúr szerdán szigorú óvintézkedéseket léptetett életbe a koronavírus-járvány miatt, és betiltott minden társas összejövetelt, köztük az otthoni találkozókat is. A tilalom megszegőire bírság és börtön várhat.

Betiltjuk az összes társas összejövetelt, legyen nyilvános vagy magánjellegű – jelentette be Gan Kim Yong egészségügyi miniszter. „Ebbe a házibulik és a családi, baráti összejövetelek is beleszámítanak” – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy az illetékesek egyenként megvizsgálják a szabályszegések okát, mielőtt intézkednének. A szigorítások csütörtöktől hatályosak – közölte az egészségügyi minisztérium.

A lépésre az után került sor, hogy a parlamentben elfogadtak egy törvényt, amely lehetővé teszi, hogy az egészségügyi miniszter széleskörű kijárási korlátozásokat léptessen életbe, üzletek, oktatási intézmények, rekreációs létesítmények, imahelyek bezárását rendelje el, és bírságokat szabjon ki.

Szingapúrban egy hónapra részleges vesztegzárat hirdettek a héten, bezárták a boltok többségét, valamint az iskolákat és az egyetemeket. A helyiektől azt kérték, hogy maradjanak otthon, és a vírus terjedésének megakadályozása érdekében tartsanak egyméteres távolságot honfitársaiktól, ha kimennek az utcára.

A délkelet-ázsiai országban 1481 fertőzöttről és hat halálesetről tudni.