×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyiptomban másfél százzal több a koronavírus-fertőzött, Marokkóban kötelező a szájmaszk

 

Egyiptomban 149-cel nőtt az igazolt koronavírusos fertőzöttek száma hétfőre, Marokkóban keddtől a kór elleni küzdelem jegyében kötelezővé tették a szájmaszk viselését.

Maradj otthon, Maradj biztonságban, és Köszönet a biztonságunkat védőknek feliratot vetítik az egyik piramisra Gízában 2020. március 30-án (Fotó: MTI/EPA)

Egyiptomban hétfőig 85-en haltak meg a Covid-19 nevű járványban, a fertőzöttek száma 1322.

Háled Megahed, az egészségügyi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy az újabb eseteket a külföldről nemrégiben hazatértek körében mutatták ki. A betegségből hétfőn tizenegy egyiptomi állampolgár és egy külföldi nő épült fel. Eddig összesen 259-en gyógyultak ki a kórból.

Egyiptom március 25-én kéthetes kijárási korlátozást rendelt el a koronavírus elleni védekezésként. A legnépesebb arab országban felfüggesztették az oktatást az iskolákban, az egyetemeken, leállt a légi közlekedés, a mecsetekben és a templomokban sem tartanak szolgálatot, bezártak a múzeumok és az ásatások is leálltak.

Marokkóban keddtől kötelezővé tették a szájmaszk viselését a szabadban a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében.

A maszk hatóságilag támogatott ára 0,8 marokkói dirham (27 forint). Háromhavi börtön és akár 1300 marokkói dirham (csaknem 44 ezer forint) pénzbüntetés fenyegeti a rendelkezés megszegőit.

Marokkó azt tervezi, hogy a jövő héttől a jelenlegi 3,3 millióról 6 millióra emeli az előállított szájmaszkok számát. Az ország textilgyárai is ráálltak a szájmaszkok készítésére.

Az északnyugat-afrikai államban egy hónapos vesztegzárat hirdettek, az igazolt fertőzöttek száma 1120, a halottaké 80.