Háromezer új esetet azonosítottak Törökországban

 

Több mint 3 ezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Törökországban az utóbbi 24 órában – közölte szombaton az egészségügyi miniszter. Fahrettin Koca a Twitteren tudatta, hogy ezzel már a 24 ezret közelíti a koronavírusos esetek száma az országban. A fertőzés okozta halálesetek száma 501-re emelkedett.

Törökországban péntek éjféltől lezárták a személyforgalom előtt a 30 legnagyobb várost és a Fekete-tenger partján fekvő Zonguldak települést.


Bár országos szintű kijárási tilalom még nincs érvényben, kijárási korlátozás vonatkozik a 65 évnél idősebbekre és a krónikus betegekre, illetve legújabban a 20 éven aluliakra is. Szombattól kötelező a védőmaszk használata minden forgalmasabb nyilvános helyen, beleértve az élelmiszerboltokat is.

Már korábban leállították a nemzetközi repülőjáratokat, a belföldiek túlnyomó részét, valamint a távolsági vasúti közlekedést is, a városok közti utazásokat pedig hatósági engedélyhez kötötték. Zárva tartanak az iskolák és a szórakozóhelyek, illetve megtiltották a mecsetekben a tömeges imákat is.