Koronavírus: Olaszországban közel 14 ezer az áldozatok száma

 

Továbbra is hétszáz felett van az új típusú koronavírus-járványban Olaszországban naponta elhunytak száma, amely az elmúlt 24 órában elérte a 13 915-t – közölte az olasz polgári védelmi hatóság csütörtök esti tájékoztatóján.

A halottak száma 760 volt a szerdán bejelentett 727 haláleset és a keddi 837 után.

Az azonosított fertőzöttek száma a szerdai 2937-ről 2477-re csökkent, de magasabb a kedden mért 2107-nél. A gyógyultak száma elérte a 18 278-t. A gyógyultakat és a halottakat is beleszámolva az eddig azonosított fertőzöttek száma elérte a 115 242-t.


Több mint félmillió vírustesztet végeztek.

Angelo Borrelli, az olasz polgári védelem vezetője hangsúlyozta, hogy a járványgörbe napok óta stabil adatokat mutat jelentős csökkenés nélkül. Ezzel egy időben viszont minimálisra csökkent az intenzív osztályra utaltak száma: az utóbbi egy napban egész Olaszországban 18 beteg szorult intenzív kezelésre. Hozzátette, hogy van, akin egy, máson három vírustesztet végeztek.

A lombardiai Milánóban lezárták a központi krematóriumot az újabb holttestek fogadása előtt. Tavaly márciushoz képest idén márciusban ezerrel emelkedett a városban elhunytak száma. A tartományból már nemcsak a szomszédos régiókba, hanem Olaszország távolabbi részeibe is szállítják a halottakat hamvasztásra.

A járványban eddig meghalt orvosok száma hatvanhatra emelkedett, a fertőzött egészségügyi dolgozóké túllépte a tízezret.