Egészségügyi védőfelszerelések gyártására állt át a Dior és a Chanel divatház

 

Egészségügyi védőmaszkok gyártását kezdte meg a Christian Dior francia divatház egyik üzeme, hasonló döntést hozott a Chanel divatház, amely orvosi köpenyeket és más védőfelszereléseket is készít.

Az LVHM tulajdonában lévő Dior egyik Bretagne-i üzemében gyárt védőmaszkokat. Ebben az üzemben eddig gyermekruházatot készítettek. A dolgozók önkéntes alapon állnak munkába – közölte a divatcég, amelynek minden üzeme bezárt a koronavírus-járvány feltartóztatására Franciaországban három hete elrendelt korlátozások és a termékei iránti kereslet zuhanása miatt.

Az LVHM két hete kórházi fertőtlenítőgél „nagy mennyiségű” gyártását kezdte meg olyan franciaországi üzemeiben, ahol amúgy Dior, Guerlain vagy Givenchy márkájú luxusparfümök és egyéb kozmetikai cikkek készülnek.

A Dior közölte, hogy a védőmaszkokat a kulcságazatokban, a közlekedésben és az élelmiszeriparban, -kereskedelemben dolgozóknak adományozzák.

Az orvosi védőfelszerelésekben Franciaország még mindig nagy hiányt szenved annak ellenére, hogy a kormány egymilliárd maszk gyártását rendelte el a közelmúltban. Emmanuel Macron államfő kedden arra tett ígéretet, hogy év végéig az ország önellátóvá válik védőmaszkokban azután, hogy az olyan nagy vállaltok, mint a Michelin gumigyár, a Faurecia gépkocsialkatrész-beszállító is ezek gyártására állt át.

A múlt héten az LVHM riválisa, a Kerint jelentette be, hogy luxusmárkái, mint az Yves Saint Laurent és a Balenciaga francia, valamint a Gucci olasz divatház egészségügyi védőfelszerelések gyártásába kezdenek.

A címlapfotó illusztráció.