×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Törölték a brazil elnök bejegyzését a közösségi médiában

 

A koronavírus-járvány terjedésével párhuzamosan széles körben terjednek a lehetséges gyógymódokkal kapcsolatos tévhitek. Számos valótlan információ terjed a neten.

A BBC beszámolója szerint a Facebook és a Twitter is jelezte, hogy szigorúbban fog fellépni az ilyen posztokat közzétevőkkel szemben.

Hétfőn a brazil elnök egyik videóbejegyzését törölték. Jair Bolsonaro ebben azt állította, hogy a malária ellen is alkalmazott hidroxiklorokin-szulfát alkalmas a koronavírus kezelésére. A brazil elnök korábban elbagatellizálta a fertőzés veszélyeit – írta a BBC.

Bolsonaro videóüzenetében azokra az amerikai bejelentésekre hagyatkozott, amelyek szerint  az élelmiszer- és gyógyszer-felügyeleti hatóság (FDA) két malária elleni szer alkalmazását engedélyezte az új típusú koronavírus okozta fertőzés kezelésére.

Donald Trump amerikai elnök vasárnap esti sajtókonferenciáján jelentette be, hogy a szert kísérleti jelleggel már 1100 páciensnél alkalmazzák New Yorkban. Az FDA sürgősségi rendelettel tette lehetővé a hozzáférést ehhez a gyógyszerhez.

Még korai megmondani, hogy milyen eredménnyel zárulnak a kísérletek. Az is elképzelhető, hogy a brazil elnök kijelentései idővel megállják a helyüket.