Több száz lélegeztetőgépet adományoz New Yorknak a Tesla

 

Elon Musk ígéretet tett, hogy a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett megnövekedett igény miatt több száz lélegeztetőgépet biztosít New Yorknak.

A lélegeztetőgépeket az amerikai kormány által jóváhagyott kínai gyártóktól vásárolta meg a Tesla, és a vezérigazgatója szerint az első adományozott gépeket, amelyeket New York államban osztanak szét, pénteken kézbesítik – írta a BBC.

New York város polgármestere, Bill de Blasio a Twitteren köszönte meg Musk erőfeszítéseit. „Nagyon hálásak vagyunk. Annyi lélegeztetőgépre van szükségünk, amennyi csak lehetséges, hogy az elkövetkezendő néhány hétben életeket menthessünk” – írta bejegyzésében.

Musk a hónap elején jelentette be, hogy újból megnyitja a Tesla new yorki gigafaktúráját, melyet napelemek helyett lélegeztetőgépek gyártására tervez át.

A Giga New York újra megnyílik és a lehető leghamarabb megkezdi a lélegeztetőgépek gyártását. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy segítsünk New York polgárainak” – közölte Twitter-bejegyzésében.

Musk nem csak a Teslán keresztül támogatja az amerikai egészségügyi intézményeket. Űrvállalata, a SpaceX saját kézfertőtlenítőket és arcvédőket gyárt azzal a céllal, hogy a kész termékeket a kórházaknak adományozva segítse a koronavírus elleni küzdelmet.

A címlapfotó illusztráció.