×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Már több a koronavírus-fertőzött az Egyesült Államokban mint Kínában

 

Az Egyesült Államokban a koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta a Kínában regisztrált fertőzöttek számát – jelentette csütörtökön délután a Johns Hopkins egyetem és kórház.

Ideiglenes halottasházként funkciónáló sátrakat állítanak fel munkások a New York-i Bellevue kórház mellett, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a koronavírus-járvány áldozatainak száma növekedni fog a következő hetekben a városban 2020. március 26-án (Fotó: MTI/EPA/Peter Foley)

A tekintélyes baltimore-i intézmény adatai szerint az Egyesült Államokban – washingtoni idő szerint csütörtökön délután – 82 ezer 404 fertőzést diagnosztizáltak az új típusú koronavírussal, míg Kínában 81 ezer 782 a regisztrált fertőzöttek száma.

Az amerikai tagállamok szerinti megoszlást tekintve a járvány legerőteljesebben New York államban és a vele szomszédos New Jerseyben, valamint a nyugati parti Kaliforniában szedi áldozatait. Az új típusú koronavírust egyedül New York államban csaknem 33 ezer embernél azonosították, és itt haltak bele a legtöbben a fertőzés nyomán kialakult betegségbe: 385 ember vesztette életét.

A gyorsan terjedő vírus az Egyesült Államokban eddig összesen 1173 ember életét követelte.

Világszerte több mint 526 ezer embert diagnosztizáltak a fertőzéssel, és több mint 23 ezer a halálos áldozatok száma.

Az amerikai egészségügyi szakemberek, köztük a vírus terjedésének visszafogását és a betegek kezelésének feltételeit összehangoló kormányzati munkacsoport tagjai folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy az Egyesült Államokban a vírus további gyors terjedésére, sőt új epicentrumok kialakulására lehet számítani.