×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Macron: „fontos kezdeményezés” van előkészületben Washingtonnal és más országokkal a koronavírussal szemben

 

Emmanuel Macron francia elnök péntekre virradóra jelezte, hogy amerikai hivatali kollégájával és más országokkal „új fontos kezdeményezést” készítenek elő a Covid-19 világjárvány megfékezése terén.

Macron Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy „rendkívül jó eszmecserét” folytatott telefonon csütörtökön Donald Trump elnökkel a koronavírus-válságról, és hogy együttesen készülnek előállni egy új kezdeményezéssel a világjárvány leküzdése érdekében.

A Covid-19-válságra válaszként más országokkal együtt új komoly kezdeményezésre készülünk a következő napokban” – olvasható a francia elnök Twitter-üzenetében.

A Fehér Ház a telefonbeszélgetésről kiadott közleményében arról tájékoztatott, hogy a két vezető a világjárvány gazdasági következményeiről is tanácskozott. Eszerint Macron és Trump ebben a helyzetben rendkívül fontosnak nevezte a szoros együttműködést a G7 és a G20 keretében, valamint az ENSZ BT öt állandó tagja között, ezáltal segíthetik az olyan szervezetek munkáját, mint az Egészségügyi Világszervezet, a Nemzetközi Valutaalap, vagy a Világbank, hogy rövid időn belül véget lehessen vetni a világjárványnak, és a lehető legalacsonyabb szintre lehessen szorítani gazdasági következményeit.

A címlapfotó illusztráció.