×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elrendelte a tengerentúli amerikai csapatmozgások leállítását a Pentagon

 

A Pentagon elrendelte a tengerentúli amerikai csapatok utazásainak és bármilyen mozgásának leállítását – közölte washingtoni idő szerint szerdán Mark Esper védelmi miniszter.

A tárcavezető elmondta, hogy a csapatmozgások, illetve egyszerű utazások leállításáról szóló rendelet egyelőre 60 napig marad érvényben.

Hangsúlyozta, hogy ez az utasítás nem csak a katonákra, hanem az őket segítő polgári munkatársakra és a családtagokra is érvényes. Ugyanakkor arról is beszámolt, hogy az afganisztáni csapatkivonási műveletek változatlanul folytatódnak.

Mississippi és Texas államok kormányzói szerdán elrendelték, hogy az új típusú koronavírus-járvány idejére zárjanak be valamennyi olyan klinikát, amely abortuszt végez. Mississippi állam kormányzója, a republikánus Tate Reeves a döntést azzal indokolta, hogy a járványra tekintettel az államban minden egyes tervezhető műtétet, nem sürgős orvosi beavatkozást felfüggesztettek. Sajtóértekezletén Reeves hozzáfűzte: „minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy megóvjuk nem csak a meg nem született gyerekek életét, hanem azokét is, akiket ez a veszélyes vírus megfertőzhet”.

Texasban Greg Abbott kormányzó – aki szintén republikánus politikus – még vasárnap adott ki rendeletet arról, hogy a nem sürgős műtéteket el kell halasztani a járvány idején, Ken Paxton, a texasi igazságügyi tárca vezetője pedig szerdán elrendelte az úgynevezett abortuszklinikák lezárását. A rendelkezés április közepéig marad érvényben, a megszegőjét 180 napig tartó börtönbüntetéssel sújthatják.

A címlapfotó illusztráció.