Afrikában már több ezren fertőződtek meg a koronavírussal

 

Az afrikai kontinensen 2746-an fertőződtek meg az új koronavírussal, 72-en haltak meg és 225-en gyógyultak fel a betegségből – közölte csütörtökön az afrikai betegségmegelőző központ, amely az Afrikai Unió 55 tagországában követi a világjárvány alakulását.

Szerda reggel óta 334-gyel nőtt a fertőzöttek, nyolccal a halálos áldozatok és huszonkettővel a gyógyultak száma.

A járvány által leginkább sújtott afrikai országok közé tartozik a Dél-afrikai Köztársaság 709 fertőzöttel, Egyiptom 456-tal, Algéria 302-vel és Marokkó 225-tel.


Negatív lett Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök koronavírustesztje – közölte az elnöki hivatal csütörtökön. Az államfő orvosai javaslatra vizsgáltatta ki magát kedden, miután az elmúlt hetekben számos emberrel találkozott – állt a közleményben.

A Dél-afrikai Köztársaságban hivatalos adatok szerint 709-en fertőződtek meg a Kínából kiindult új koronavírussal, halálesetről egyelőre nem tudni.

Burundi hazugnak nevezte azokat az interneten keringő híreszteléseket, amelyek szerint a kelet-afrikai országnak nincs felszerelése az új koronavírus detektálásához, és jogi lépésekkel fenyegette meg terjesztőit.

Burundiban eddig egyetlen fertőzöttről sem tudni. A kelet-afrikai ország ennek ellenére számos lépést tett annak érdekében, hogy ne alakuljon ki járvány területén, például felfüggesztette a nemzetközi járatokat a bujumburai repülőtéren.

A címlapfotó illusztráció.