×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Erdő Péter: A közös imádságnak nagy ereje van

 

A katolikus egyházfővel a világ keresztényei egyszerre mondták a Miatyánk-imádságot, így könyörögtek az Úrhoz. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádiónak azt mondta: a közös imádságnak nagy ereje van, a történelem során erre már többször volt példa.

Cikkünk frissült.

Irgalmasságot kért az emberiségnek, támaszt a betegeknek és az őket ápolóknak Ferenc pápa. A katolikus egyházfővel a világ keresztényei egyszerre mondták a Miatyánk-imádságot, így könyörögtek az Úrhoz.

Ferenc pápa közös imádságra kérte a híveket (Fotó: MTI/EPA)

„A közös imádságnak nagy ereje van, hiszen mindannyian Krisztus testéhez tartozunk” – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádióban. Hozzátette, az egyház a történelem során újra és újra imádkozott a járványok idején, és kérte Isten irgalmát, kérte, hogy lelki megújulás fakadjon a kiállt szenvedésekből, és elmúljon a csapás.

Egy járvány egyszerre szenvedés és kihívás az emberiség számára. Ebben a helyzetben az emberiség keresi a megoldásokat, a védekezési lehetőségeket, azonban nem szabad elfelejtsék, hogy a keresést Istenbe vetett bizalommal kell megtegyék, hiszen a világban nem véletlenül vagyunk jelen, hanem a gondviselő Isten szeretetéből” – mondta Erdő Péter.

Erdő Péter bíboros elmondta: felajánló misét mutatnak be a fatimai szentélyben a járvány megszűnéséért.

A bíboros elmondta, a megújító felajánlást Spanyolország Portugália, Lengyelország és Magyarország nevében közösen végzik el. Hozzátette, azok, akik be szeretnének kapcsolódni a felajánlásba, azok otthonaikban imádkozzák a járvány kezdetén kiadott imádságot.


A teljes beszélgetés itt hallgató meg.