×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Videó: így néz ki belülről egy olasz kórház a válsághelyzetben

 

Először kapott betekintést a média az észak-olaszországi Bergamo városának kórházába, ahol a Sky News csapata első kézből tapasztalhatta meg, hogy milyen egy igazi katasztrófahelyzet.

A koronavírus-betegségben szenvedők száma meghaladja az észak-olaszországi kórházak teljesítőképességét, és ez hamarosan az állam többi részén is bekövetkezhet.

A XXII. Papa Giovanni kórház az egyik legfejlettebb Európában, de még ez a modern létesítmény is térdre kényszerült a koronavírus-járványtól – írta a Sky News.

A Lombardiában található Bergamo a járvány olaszországi központja. A helyi kórház egy olyan válsággal próbál megbirkózni, amely eddig elképzelhetetlennek tűnt.

A sürgősségi ellátás vezetője, Roberto Cosentini szerint még soha nem láttak hasonlót, és munkatársaival együtt figyelmeztették a többi országot, hogy hamarosan őket is elérik a világjárvány hatásai.

Ez egy nagyon súlyos tüdőgyulladás, ezért minden egészségügyi rendszer számára óriási megterhelést jelent. Naponta 50–60 beteget látunk el, akik tüdőgyulladással érkeznek sürgősségi osztályunkra. A legtöbbjük olyan súlyos állapotban van, hogy nagy mennyiségű oxigént igényel. Emiatt át kellett szerveznünk a sürgősségi szobát és az egész kórházat, most már három szinten folyik az intenzív ellátás” – mondta Cosentini.

Olaszországban a jelenlegi helyzetet apokalipszisnek nevezik, és csupán egyetlen okból engedték a Sky Newsnak elkészíteni a felvételeket: hogy felkészítsék a világ többi részét arra, ami következik.

 

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.