×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lezárja határait Ausztrália és Új-Zéland is

 

Ausztrália lezárja, Új-Zéland pedig már lezárta a határait az új koronavírus járvány miatt mindenki előtt, aki nem az állampolgára vagy nem rendelkezik állandó letelepedési engedéllyel – jelentették be csütörtökön hivatalosan.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök közölte újságírókkal, hogy külföldiek pénteken helyi idő szerint este kilenc óráig (közép-európai idő szerint délelőtt 11 óráig) léphetnek be az országba. A teljes lezárás oka, hogy „a fertőzöttek túlnyomó többsége külföldről lépett be az országba”. Beléphetnek még az országba az ausztrál állampolgárok és az állandó letelepedési engedéllyel rendelkező külföldiek családtagjai is – tette hozzá.

Ausztráliában mintegy 600 regisztrált fertőzött van, a halálos áldozatok száma pedig hat.

Új-Zéland már helyi idő szerint csütörtök hajnalban lezárta a határait. Jacinda Ardern miniszterelnök wellingtoni sajtóértekezletén felhívta a figyelmet arra, hogy az ország állampolgárainak és a letelepedetteknek igyekezniük kell visszatérni Új-Zélandra, mert egyre több légitársaság törli új-zélandi járatait. Az áruforgalom szabad marad a külvilággal – fűzte hozzá.

Új-Zélandon 28 fertőzéses eset van.

A címlapfotó illusztráció.