×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Többen életüket vesztették egy nigériai olajvezeték robbanásában

 

Legalább tizenöt ember életét vesztette és több mint ötven épület összedőlt, illetve megrongálódott a nigériai Lagos egyik elővárosában egy olajvezeték felrobbanásakor – közölték a helyi mentőszolgálatok vasárnap.

Ibrahim Farinloye, az országos katasztrófavédelmi hatóság (NEMA) területi koordinátora szerint több sérültet kórházba szállítottak. Elmondása szerint egy négyfős család is van a halálos áldozatok között.

Szemtanúk beszámolói szerint sűrű füst kígyózott a történtek helyszínén, miközben a tűzoltóság igyekezett eloltani a lángokat Amuwo Odofin városrészben. A robbanás zaját Lagos-szerte hallani lehetett.

Farinloye szerint egyes épületek egyszerűen összeomlottak a robbanás következtében, másoknak pedig a tetőszerkezetét sodorta el a lökéshullám. Sok épület órákon át lángokban állt. A helyszínen tartózkodók szerint sokan rekedhettek az épületekben, így félő, hogy a halottak száma még növekedhet.

„Egyelőre nem tudjuk, mi okozhatta ezt. Tűz ütött ki az olajvezetéknél. A robbanás több mint ötven lakóépületet semmisített meg” – mondta az illetékes. Nigériában gyakoriak a tűzesetek az olajvezetékek mentén. A tüzeket általában szabotázsakciók vagy az üzemanyagtolvajok által megcsapolt vezetékek okozzák. Egyelőre nem világos, hogy a történtek kihatással lesznek-e a nigériai állam tulajdonában lévő NNPC olajvállalat működésére.