Hatalmas tűzzel járó robbanás történt egy kaliforniai olajfinomítóban

 

Hatalmas tüzet okoztak a kaliforniai Marathon olajfinomítónál bekövetkezett robbanások az Egyesült Államokban. A tűz okáról és a sérültek számáról egyelőre nincs információ.

(Fotó: Twitter)

Két robbanás rázott meg egy kaliforniai olajfinomítót kedd este, a helyszínen a jelentések szerint hatalmas, másfél kilométerről is látható tűz keletkezett – írta a Fox News.

A Los Angeles-i FOX 11 helikopterének fedélzetén lévő kamera rögzítette a két robbanást és az általuk keletkezett tüzet a carsoni Marathon olajfinomító területén, mely Los Angeles belvárosától körülbelül 30 kilométerre délre, Long Beachtől északra található. A tűz idejére a 405-ös autópályát mindkét irányban ideiglenesen lezárták.

A helyi egységek rögzített monitorok segítségével ellenőrizték a lángok terjedését, miközben a tűzoltóság tájékoztatása szerint arra törekedtek, hogy csökkentsék a nyomást a rendszerben. A tűz okáról és a sérültek számáról egyelőre nincs információ.

A társaság a létesítményt a napi 363 ezer hordó nyersolaj-kapacitásával a nyugati part legnagyobb finomítójaként írja le a weboldalán, mely benzin- és dízelüzemanyagokat, desztillátumokat, kőolajkokszot, vegyi anyagú propilént, üzemanyagkokszot, könnyű, illetve nehéz fűtőolajat, valamint propánt gyárt.

A FOX jelentése szerint a Los Angeles-i tűzoltóság hamar kiért a helyszínre, ahol körbezárta a tüzet. A közeli lakosok elköltöztetésére nem volt szükség, a 405-ös autópálya forgalmát pedig a veszély elhárítása után újra megnyitották.