Világsztárok álltak ki a törpe növésű kisfiú mellett, mert osztálytársai gúnyolják

 

Vírusszerűen terjed az interneten egy videó, amelyben egy 9 éves, betegsége miatt törpe növésű ausztrál kisfiú zokogva beszél arról, hogy meg akarja magát ölni, mert az iskolában csúfolják – írta a BBC.

A felvételt, amelyet a kisfiú édesanyja osztott meg a Facebookon már több mint 21 millióan tekintették meg péntek estig, és több százezren osztották meg.

Az anyuka a hatperces videóban arról beszélt, hogy a kis Quadent ért csúfolódások mindennaposak.

„Minden egyes nap ez van, újabb zaklatás, újabb csúfolódás, újabb gúnynév. Mi volna, ha megnevelnétek a gyerekeiteket, a családotokat, a barátaitokat” – mondta.

Az őslakos családból származó kisfiú achondroplasiával született, ami a törpenövés egyik leggyakoribb fajtája. Többször is meg kellett műteni.

A csúfolódások miatt már hatéves korában öngyilkos akrat lenni.

A közösségi médiában hashtagkampány indult mellette #QaydenMellettÁllunk jelszóval. Sztárok, politikusok és átlagemberek egymás után küldik támogató üzeneteiket a családnak.

Hugh Jackman színész azt üzente a fiúnak, hogy egészen biztosan sokkal erősebb annál, mint amit gondol magáról. Donald Trump egyik fia, Eric Trump szívszorítónak nevezte a videót. A Boston Celtics török származású sztárja pedig meghívta a családot a csapat egyik mérkőzésére.

A szintén törpe növésű amerikai humorista, Brad Williams egy nap alatt több mint 130 ezer dollárt gyűjtött össze, amelyet felajánlott a családnak, hogy Disneylandbe mehessenek.

„Mutassuk meg Quadennek és másoknak, hogy van jó a világon, és méltók rá” – írta.