Hét embert vádolnak Vietnamban a bolgár halálkamion ügyében

 

Hét embert vádolnak a vietnami hatóságok embercsempészet megszervezésének a gyanújával az essexi halálkamion ügyében folyó nyomozással összefüggésben – jelentette pénteken a VNA vietnami hírügynökség.

(Fotó: MTI/AP/Alastair Grant)

A vietnami rendőrség szerint a nyomozás fényt derített arra, hogy a feltételezett elkövetők 67 embernek segítettek munkavállalás céljával illegálisan európai országokba utazni.

A rendőrség emellett felkérte a vietnami kormányt, hogy nemzetközi elfogatóparancsot kezdeményezzen az Interpolnál a gyanúsítottak egyike ellen, aki jelenleg Kínában él. A hatóságok egyben hangsúlyozták, hogy a nyomozás nem zárult le az ügyben.

A délkelet-angliai Essex megyében tavaly október 23-án egy bolgár rendszámú kamionban harminckilenc vietnami holttestét találták, akik egy illegális bevándorlók Nagy-Britanniába csempészését szervező nemzetközi hálózat áldozatai lettek.

A 15 és 44 év közötti áldozatok megfulladtak a túlhevült raktérben. Több embert, köztük a kamion északír sofőrjét őrizetbe vették. Őt embercsempészettel és gyilkossággal vádolták meg. Az előbbi cselekményt be is ismerte.