Elon Musk kiábrándítónak nevezte a Porschét vásárló Bill Gatest

 

Elon Musk a Twitteren bírálta Bill Gatest, miután a milliárdos egy interjúban dicsérte a Teslát, de elismerte, hogy az első elektromos autója Porsche márkájú.

Bill Gates a napokban egy interjúban ismerte el, hogy első elektromos autójaként egy Porsche modellt használ – írta a BBC. A történtekkel kapcsolatban egy Tesla-rajongó a Twitteren fejezte ki aggodalmát, szerinte sokan hallgatnak majd Gatesre, mert egy okos ember. Musk a közösségi média oldalon található bejegyzés utóbbi kijelentésére azt válaszolta: a Microsoft alapítójával folytatott eddigi beszélgetései „kiábrándítóak” voltak.

Gates nem választotta, hanem kapta az autót

A több mint kétmillió megtekintésnél járó Marques Brownlee-vel folytatott YouTube-interjúban Gates aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az egy töltéssel megtehető távolság mértéke, a töltési idő hossza és az elektromos járművek „prémiumköltségei” mind olyan tényezők, amelyek visszatartják a fogyasztókat a vásárlástól.

Ha meg kellene nevezni egy olyan társaságot, amely jelentősen hozzájárult a gazdaság növekedéséhez, az minden bizonnyal a Tesla lenne – dicsérte Musk vállalatát Gates az interjúban, majd hozzátette: nem ő választotta ki új autója márkáját.

Most kaptam egy Porsche Taycant, amely egy elektromos autó, és azt kell mondanom, hogy ugyan egy prémium árkategóriájú járműről van szó, elképesztően jó” – számolt be eddigi tapasztalatairól a milliárdos.

A Porsche Taycan ára körülbelül 35 millió forinttól kezdődik, ezzel szemben a Tesla Model 3 már legkevesebb 17 millió forintért elérhető.

Sokan védték meg a Microsoft alapítóját

Musk twitteres megszólalása hatalmas port kavart: voltak, akik Gates autóválasztásán értetlenkedtek, de sok olyan felhasználó is akadt, aki megvédte a Microsoft alapítóját.

Ha kiábrándító élményre vágysz, hívd a Tesla ügyfélszolgálatát” – válaszolta az egyik felhasználó Musknak. „Csak életek millióit menti meg a világ minden táján…” – írta egy másik, aki szerint Gates autós ízlésénél fontosabb az, amit az emberiségért tesz.

Elon Musk nem először ment neki egy másik milliárdosnak a Twiteren. A közelmúltban egy bejegyzésben azt írta, hogy Mark Zuckerberg értelmezése a mesterséges intelligenciáról „korlátozott”, míg Jeff Bezos elképzeléseit az űrbéli életről „értelmetlenek” nevezte a közösségi oldalon.

A címlapfotó illusztráció.