×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Michel: A transzatlanti szövetség továbbra is nélkülözhetetlen

 

A transzatlanti szövetség továbbra is nélkülözhetetlen a mai összetett kihívások leküzdésében – szögezte le Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Twitter-üzenetében, miután Brüsszelben hétfőn megbeszélést folytatott Nancy Pelosival, az amerikai képviselőház demokrata párti elnökével.

Az Európai Tanács elnöke hangsúlyozta: az Európai Unió és az Egyesült Államok azonos értékeket vallanak, szeretik és ápolják a szabadságot, ezért a szoros együttműködéssel mindkét fél csak nyerhet.

Ursula von der Leyen Twitter-üzenetében arról tájékoztatott, hogy az amerikai kongresszus delegációjával folytatott megbeszélésén a globális kérdéseket tekintették át, valamint a külpolitikai fejleményeket és a kétoldalú feladatok menetrendjét tárgyalták meg.

A transzatlanti kapcsolatok, valamint az erős alapokon álló partnerségünk és barátságunk fontosságát hangsúlyoztuk – fogalmazott az uniós bizottság elnöke.

Pelosi a nap folyamán Charles Michel, valamint Ursula von der Leyen mellett más uniós vezetőkkel is találkozik Brüsszelben.

Az amerikai politikus a hétvégén részt vett a müncheni biztonságpolitikai konferencián is. Ott azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államok nagyra értékeli a transzatlanti együttműködést, és kiemelten fontosnak tartja az európaiakkal fenntartott szövetségesi viszonyt.