Sokáig a létezésében sem hittek, most elárverezik a világ legritkább játékkonzolját

 

A Nintendo Playstationről évekig keringtek mítoszok, ám nagyon kevesen hittek benne, hogy valaha is készítettek ilyen konzolt. Néhány éve azonban bizonyítást nyert a létezése, azóta pedig az egyik legritkább és ezáltal legértékesebb játékkészülékként vált híressé.

(Fotó: Twitter)

A titokzatos konzol egyetlen ismert verzióját online aukción árulják, jelenleg 310 ezer dollárnál (96 millió forint) jár a licit, de valószínűleg sokkal magasabb áron fog elkelni – írta az Independent.

Sokáig a Nintendo PlayStationről úgy gondolták, hogy csak egy mítosz. Noha keringtek róla történetek, egészen 2015-ig nem volt ismert bizonyíték arra, hogy valóban létezik. Aztán a Redditen egy felhasználó megmutatta a sajátját, mely elmondása szerint egyike volt azon kétszáz konzolnak, melyet állítólag a két cég a rövid életű együttműködése alatt készített.

A két cég korábban a Nintendo SNES új verziójának elkészítése érdekében vállalta a közös munkát. A céljuk a konzol CD-olvasós verziójának megalkotása volt.

Az együttműködés hamar kudarcot vallott, mivel a két cég nem tudott megállapodásra jutni az engedélyek és jogok tekintetében. Onnantól kezdve a Sony és a Nintendo is a saját konzoljára koncentrált, és előbbi a PlayStation-t, míg utóbbi az N64-et dobta végül piacra. A különválás egyben azt is jelentette, hogy a Nintendo PlayStation lett a világ egyik legritkább készüléke.

A címlapfotó illusztráció.