×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Januárban több mint 60 millió dollárt gyűjtöttek Trumpnak

 

Donald Trump újjáválasztását támogató csoportok januárban több mint 60 millió dollárt gyűjtöttek az amerikai elnök kampányára, és több mint egymilliárd dollár összegyűjtése a céljuk.

Az elnököt támogató csoportoknak ezzel jelenleg több mint 200 millió dollár áll a rendelkezésükre a kampányhoz, de még a nyárig 800 millió dollárnyi adomány gyűjtését tervezik.

A Republikánus Országos Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) több mint 525 millió dollárt gyűjtött eddig, így Donald Trump kampányára már most minden korábbinál nagyobb summa áll a rendelkezésre.

Ronna McDaniel, az RNC elnöke azt nyilatkozta, hogy a kampányban 500 ezer önkéntes aktivista dolgozik. Hozzátette: széles népmozgalom van kibontakozóban, s a párt arra számít, hogy még több aktivista csatlakozik a kampányhoz.

Nyilatkozott Trump 2020-as kampányának vezetője is. Brad Parscale kifejtette: Trump elnök eredményeivel, hatalmas adatbázisunkkal, kiterjedt terepmunkánkkal és nagyon erős adományozói hátterünkkel ez a kampány „megállíthatatlan”. A kampánymenedzser hozzáfűzte: a demokraták „szégyenletes impeachment-kacsája és szemete” csak tovább növelte Trump támogatóinak táborát. Elmondta azt is, hogy amióta tavaly ősszel a demokrata képviselők elindították az impeachment-eljárást megelőző vizsgálatokat, több mint egymillió ember jelentkezett kis összegű adományokkal.

Donald Trump egyébként csütörtökön este látogatást tett a Washington melletti Arlingtonban lévő kampányközpontban, ahol köszönetet mondott a csapatnak, és bátorította őket az előttük álló feladatokra.

A címlapfotó illusztráció.