Szigorították a beléptetést a barcelonai Mobil világkongresszusra

 

A koronavírussal összefüggésben szigorították a beléptetést a barcelonai Mobil világkongresszusra (MWC) – közölte hétfőn a Mobil Világkongresszus szervezője, a mobil szolgáltatók nemzetközi szakmai szervezete (GSMA).

Azt írták, hogy a kongresszusra, amelyet február 24. és 27. között rendeznek meg, egészségügyi és biztonsági okokból nem engedik be a kínai Hupej tartományból érkezőket. Azoknak, akik Kínából érkeznek, vagy ott jártak a közelmúltban, az útlevelükkel igazolniuk kell, hogy több mint 14 napja hagyták el Kínát és egészségesek. Az eseményen folyamatosan fertőtlenítik a mosdókat, a kilincseket és az étkezőket, mérik az emberek testhőjét. A tavalyihoz képest megduplázzák az egészségügyi személyzet számát is – írták.

A szervezők jelezték, hogy megtartják a kiállítást. A GSMA szerint a 2800 kiállító többsége jelen lesz, annak ellenére, hogy néhány jelentős kiállító úgy döntött, az idén nem vesz részt az eseményen. A közlemény szerint általában a látogatók 5-6 százaléka, 5-6 ezer résztvevő szokott érkezni Kínából.

A Sony ötödik vállalatként hétfőn jelentette be, hogy nem vesz részt a barcelonai mobil világkongresszuson a koronavírus járvány miatt. Korábban az Amazon.com Inc, a dél-koreai LG Electronics, és az Ericsson svéd vállalat, valamint az amerikai Nvidia mondta le a részvételét a Kínában kirobbant, gyorsan terjedő tüdőgyulladás-járvány miatt.

A Barcelonában évente megrendezett Mobil világkongresszus a mobil iparág legjelentősebb seregszemléje, amely általában több mint százezer látogatót vonz.