Orbán Viktor: A Soros-hálózat szervezi a migrációt a Balkánon

 

A Soros-hálózat emberei szervezik a migrációt az egész Balkánon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Úgy fogalmazott: a Soros által finanszírozott szervezetek gyakorlatilag migrációs tanácsadást folytatnak.

Soros György politikai befolyást akar szerezni, ő a világ első számú oligarchája, maffiaszerű, fedett hálózati módszerekkel finanszíroz NGO-nak mondott civil szervezeteket, csoportokat, aktivistákat, és politikusokat vásárol meg – mondta.

A viták mögött is az áll, hogy míg a Soros által finanszírozott bérpolitikusok a migráció mellett vannak, addig Magyarország ellene – jelentette ki.

Elfogták azokat, akik illegálisan léptek Magyarország területére

A keddi röszkei határáttörési kísérletről a miniszterelnök kifejtette: akik átjöttek Magyarországon, azokat a rendőrség elfogta, és a jogi határzár alkalmazásával már bíróság elé is állították őket, sőt ítéletek is születtek, és ki is fogják őket toloncolni az országból.

A Röszkén készült felvételeken is az látszik – folytatta –, hogy nők és gyermekek nem voltak a migránsok között, csak katonakorú, jó fizikai állapotban lévő, felszereléssel rendelkező férfiak, akiket nem a szél fújt ide.

Pengésdróttal megerősített kapu és kerítés a röszkei közúti határátkelőhelyen (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Nő a nyomás a déli határsávnál

A migrációs helyzetet Orbán Viktor úgy kommentálta: nő a nyomás a déli határsávnál, a védekezés is egyre nehezebb, ezért megkétszerezték a határnál szolgáló katonák számát. Úgy értékelt: a határvédelem és a migrációval szembeni fellépés a legfontosabb európai és magyar ügy ma is.

Közölte továbbá, most azért küzd, hogy a készülő EU-s költségvetésből ne a közös európai határvédelemre költsenek, hanem inkább adják a pénzt a tagállamoknak.

Az EU eddig zsebpénznek sem nevezhető forrást adott Magyarországnak a határvédelemre, pedig az elvégzett munka az osztrákoknál is kamatozik, a bajoroknak is mi vagyunk a várkapitányai, sőt egész Németországot Magyarország védi meg a délről érkező illegális bevándorlással szemben – mondta.