Boros Bánk: Politikai befolyást akar vásárolni Soros György

 

Soros György most is politikai befolyást akar vásárolni – hangsúlyozta a Médianéző Központ igazgatója az M1-en.

Végső célja, hogy bizonyos politikai vezetőket eltávolítson a hatalomból, akiknek világnézete nem egyezik az övével. Ez tényleg egy maffia” – fogalmazott Boros Bánk Levente.

Boros Bánk Leventét arról kérdezték, hogy Soros György csütörtökön Davosban a bevándorlási terve után meghirdette a globális oktatási tervét.


Az elemző szerint Soros György ahelyett, hogy cáfolná politikai ellenfelét – Orbán Viktor miniszterelnököt – inkább őt erősíti. Orbán Viktor is megmondta, hogy Soros György egy maffiaszerű hálózatot üzemeltet szerte a világban, amelynek révén be akar avatkozni egyes országok belpolitikájába.

Kifejtette, Soros György manapság arról beszél, hogy 40 éve kezdte politikai filantróp pályafutását, s most élete nagy projektét szeretné megvalósítani. Különböző eszközöket próbál felhasználni, hogy kiterjessze politikai befolyását.

Most a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül egymilliárd dollárt fektet be oktatási hálózatába, amellyel rátelepül az oktatásra, felvásárol magának oktatókat, hogy kineveljék a világnézetével egyező hallgatókat” – mondta.

Boros Bánk Levente szerint a Soros-hálózattal szemben az európai egyetemek hálózata képes felvenni a versenyt. A másik eszköz a nyilvánosság – jelentette ki az elemző, aki szerint a nyíltan, demokratikusan megválasztott politikai vezetőknek tájékoztatnia kell a nyilvánosságot arról, hogy itt egy milliárdos akarja politikai akaratát érvényesíteni.