Lövöldözés történt egy cseh kórházban, többen meghaltak

 

Tüzet nyitott egy ismeretlen fegyveres férfi kedd reggel egy ostravai kórházban, a Mladá Fronta Dnes című napilap úgy tudja, hogy a támadó hat embert megölt, majd elmenekült a helyszínről.

(Fotó: EPA/Lukas Kabon)

Az eset a Prágától 350 kilométerre keletre lévő, Morvaország és Szilézia határán fekvő iparváros 1200 fekvőhelyesen egyetemi kórházában történt.

Jan Hamácek cseh belügyminiszter szerint a fegyveres a járóbeteg-ellátójában lezajlott lövöldözés után elmenekült. A rendőrség különleges egységei, köztük gyorsreagálású osztagok kommandósai érkeztek a helyszínre, és rendőrségi helikopterek is részt vesznek a támadó utáni hajszában a városban.

Jirí Havrlant kórházigazgató azt mondta, hogy a lövöldözés a kórház traumatológiai osztályán történt.

Más részletek egyelőre nem ismertek. A tettes indítékairól sem tudni semmit.

A cseh rendőrség Twitter-fiókja által közreadott dátummegjelölés nélküli kép az ostravai egyetemi kórházban 2019. december 10-én elkövetett lövöldözés gyanúsítottjáról. (Fotó: MTI/EPA)

A rendőrség egy 180 centiméter magas, piros kabátos férfit keres. A Mladá Fronta Dnes közzétette a feltételezett támadó fényképét is.

A vérengzés után a rendőrség lezárta a kórházat és a közelben lévő egyetemet is.

 Végzet magával a vérengzés elkövetője

Öngyilkosságot követett el az elkövető – értesült a cseh közszolgálati televízió. A rendőrség ezt egyelőre nem erősítette meg.

A televízió úgy tudja, hogy az elkövető holttestét a rendőrség az Ostrava melletti Hlucínben találta meg.