Medve támadt egy vadászra a szlovákiai Sztrázsó-hegységben

 

Medve támadt egy vadászra a szlovákiai Sztrázsó-hegységben, az ötvennégy éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a vadállat a lábát marcangolta össze” – közölte Demény polgármestere hétfőn a TASR szlovák hírügynökséggel.

Két vadász a Nyugati-Kárpátokban elterülő Sztrázsó-hegységben vasárnap egy vaddisznót keresett, amelyet korábban meglőttek. Úgy döntöttek, hogy kettéválnak. Egyikükre támadt rá a bozótosból hirtelen felbukkant medve.

Összemarcangolta a vadász lábát. Társa meghallotta a férfi kiáltozását, és sikerült visszavonszolni őt az útra, és segítséget hívni. Bár a vadásznak volt fegyvere, képtelen volt megvédeni magát a medve váratlan támadásától ”– mondta a polgármester.

A polgármester szerint a medve agresszív viselkedése a térség szokatlanul meleg időjárásával magyarázható. „A hegyeket ilyenkor már általában hó borítja. A medvék idegesek, mivel ilyen meleg időben nem képesek megkezdeni téli álmukat” – magyarázta.

Vadásztársaságunk szombatra közös vaddisznóvadászatot tervezetett, de biztonsági okokból lemondtuk” – közölte a polgármester.

A címlapfotó illusztráció.