Fillérekért éjszakázhat Japánban, aki elfogadja a hotel különös feltételét

 

Mindössze alig 300 forintnak megfelelő jent kell fizetnie egy éjszakára annak, aki a fukuokai Aszahi Hotel 8-as szobáját választja – tartózkodása azonban élőben nézhető egy internetes csatornán.

A különös ötlet a tulajdonos unokájában, a 27 éves Inoue Tecujában merült fel, mikor azon gondolkodott, hogyan tudná felvirágoztatni a családi vállalkozást – olvasható a CNN cikkében.

Miután megszállt náluk egy népszerű brit YouTube-videó-készítő, aki az ott töltött idejének nagy részét élőben közvetítette rajongóinak, a tulajdonos kapott az ötleten, hogy felhasználhatná az internet nyújtotta lehetőségeket.

A hotelben kialakított egy szobát, amelyért egy éjszakára mindössze alig 300 forintot kér, ha a vendég beleegyezik, hogy a teljes tartózkodását élőben követhetik az érdeklődők.

Szabályok természetesen vannak:

a hangt nem rögzítik, így a vendégeknek nem kell aggódniuk, hogy beszélgetéseik vagy telefonhívásaik tartalma kiszivárog. A világítás lekapcsolható, és a fürdőszobában nincs kamera.

Továbbá figyelmeztetik a vendégeket, hogy a személyes adatokat tartalmazó iratokat ne hagyjanak elöl, illetve tartózkodjanak az erkölcstelen viselkedéstől.

„Egy nagyon régi hotelről van szó, amiből szerettem volna kihozni valami újat” – mesélte Inoue, aki tavaly indította az új vállalkozást. Mivel egy olcsóbb hotelről van szó, kellett valami különleges, amiről mindenki beszélni fog – fűzte hozzá.

Elmondta, rengeteg fiatal vendég látogatja a hotelt,

akik szeretnének pénzt spórolni, így a különleges szobát választják.

„Manapság a fiatalokat nem érdekli annyira a magánéletük, többek szerint nincs azzal probléma, ha egy napig megfigyelik őket” – mondta a tulajdonos.

Inoue arra is gondolt, mit kezd, ha a szobának éppen nincs lakója – ebben az esetben saját magát közvetíti, ahogy a hotelben dolgozik.

A One Dollar Hotel YouTube-csatorna követőinek száma szépen növekszik, és a hoteltulajdonos nagy reményeket fűz egyedi vállalkozásához.