Donald Trump egészségi állapota „nagyon jó”

 

Az amerikai elnök szokásos évi orvosi vizsgálatának első szakasza után a Fehér Ház vasárnap közölte, hogy Donald Trump egészségi állapota „nagyon jó”.

Donald Trump amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Gerald Herbert)

Az elnöki hivatal közleménye szerint Donald Trump szokásos évi orvosi vizsgálatának első szakasza szombaton zárult le, rövid vizsgálatokon esett át és néhány laboratóriumi tesztet végeztek nála.

A nagyon zsúfolt 2020-as év előtt az elnök kihasználta egy szabad hétvége előnyeit, és megkezdte a szokásos évi kivizsgálásának első szakaszát a Walter Reed (katonai) kórházban” – írta Stephanie Grisham, a Fehér Ház szóvivője.

Majd kiemelte: Donald Trump „egészséges és energikus, mindenféle panasztól mentes, mint ahogyan ez tapasztalható volt a héten is, amikor több lendületes választási nagygyűlésen vett részt amerikaiak ezrei előtt”.

A szóvivőnő nem tért ki arra, hogy az elnök pontosan milyen vizsgálatokon esett át.

A teljes körű orvosi vizsgálat jövőre esedékes. A közösségi médiában ezért találgatások kaptak lábra, hogy vajon mi lehetett az oka Donald Trump „váratlan” orvosi vizsgálatainak. Stephanie Grisham a Twitteren „felelőtlennek” és „veszélyesnek” nevezte a találgatásokat.

Donald Trump egyébként szintén Twitter-bejegyzésben jelezte, hogy orvosi vizsgálatokon esett át.

Minden nagyon jó (nagyszerű)!” – írta.

Az amerikai elnök az idén februárban esett át teljes körű orvosi vizsgálaton, és az akkori eredmények szerint is kiváló egészségnek örvend.