Kilométereket úszhattak a tengeren a szökőártól elsodort tehenek

 

Egy észak-karoliniai szigetről három tehenet ragadott magával a Dorian hurrikán szeptember eljén, az állatokat most találták meg élve a partvidék nemzeti parkjában.

Az áradások többtucat lovat és tehenet sodortak ki a tengerre a partvidéken, melyek közül nagy meglepetésre megtaláltak három állatot a észak-karolinai Cape Lookout National Seashore partjainál, kilométerekre Cedar Islandtől, ahol tartották őket. A tehenek mintegy nyolc kilométert úsztak az óceánban, míg a zátonyos partszakaszon sikerült kimenekülniük a szárazföldre. Az állatokra a gondozójuk, Woody Hancock ismert rá – olvasható a The New York Times cikkében.

B. G. Horvat, a Cape Lookout parkjának szóvivője szerint hihetetlen, hogy a három szarvasmarha túlélte a történteket. Az első tehenet szeptember 7-én, a másik kettőt három hét elteltével találták meg a parton.

„Rögtön látszott, hogy a három jószág ismeri egymást. Mióta találkoztak, egyfolytában együtt vannak” – mondta el a szóvivő.

A teheneket a gazdájuknak haza kell szállítania, erre harminc napja van, és valószínűleg csak úgy tudja megoldani, ha benyugtatózza az állatokat.

A három tehénen kívül az összes többi állatnak nyoma veszett a hurrikánban.

A Dorian hurrikán szeptember elején érte el az észak-karolinai Outer Banks partszakaszt heves esőzéssel, széllel és áradással. A pusztító vihar a Bahamákról érkezett, ahol több ember halálát okozta.