Ismét kórházba került Jimmy Carter

 

Újra kórházba került a 95 éves Jimmy Carter volt amerikai elnök – jelentette be helyi idő szerint hétfőn este az atlantai Carter Központ.

A 95 esztendős politikust az agy belső nyomásának növekedése miatt szállították egy atlantai kórházba. A nyomásnövekedés vérzés következtében alakult ki. Bár orvosi jelentést még nem adtak közre, de elemzők azt feltételezik, hogy a vérzés annak az elmúlt hetekben történt esésnek a következménye lehet, amely miatt a volt elnököt már ápolták kórházban.

Az Egyesült Államok 39. elnöke – aki 1977 és 1981 között irányította az országot – a legutóbbi esés után látszólag teljesen felépült, és már ismét tartott Biblia-órákat szülővárosa, a georgiai Plains baptista templomában.

A volt elnöknek az elmúlt években nem kevés egészségügyi problémája volt. 2015-ben bőrrák áttétjeként kialakult rosszindulatú agydaganatot állapítottak meg nála, de a legújabb immunterápiás gyógyszernek köszönhetően sikerült rendbe jönnie. Az idén kétszer is elesett, mindkét alkalommal kórházi kezelésre szorult.

A címlapfotó illusztráció.