Keselyűvel akarta eltüntetni a holttestet

 

Megkezdődött annak az új-zélandi férfinak a pere, aki 2018 decemberében megfojtott egy brit turistát. A nő holttestét egy bőröndben találták meg egy héttel később. A gyilkossággal vádolt 27 éves helyi férfi másnap már újabb randira ment.

A 22 éves brit Grace Millane hátizsákos turistaként érkezett Új-Zélandra, ahol egyedül utazgatott, mígnem tavaly december 1-jén, egy nappal születésnapja előtt nyoma veszett Aucklandben – írta a The Independent. A bírósági tárgyaláson nyilvánosságra hozott iratok szerint a nő a Tinder internetes társkereső oldalán ismerkedett meg a 27 éves vádlottal.

A rendőrségi vallomásában a férfi először azt állította, hogy megittak néhány pohár italt, majd elváltak útjaik, de később elismerte, hogy szexuális kapcsolatot létesített vele.

A térfigyelő kamerák felvételei szerint a brit turista egy bárban találkozott későbbi gyilkosával, aki egy hotelszobába vitte fel, ahol megfojtotta. A védelem azzal érvel, hogy a fojtogatás a kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális aktus része volt, a lány halálát pedig baleset okozta. A tárgyaláson bemutattak több, a nőről készült fotót, amelyeket még a hotelben készíthetett a vádlott.

A rendőrség december 9-én egy Auckland melletti erdőben hagyott bőröndben találta meg Millane holttestét.

A vádlott az interneten igyekezett a holttest eltüntetésére megoldásokat találni. A hatóságok szerint a keresőben a „húsevő madarak” szócikkre is rákeresett és azt is szerette volna megtudni, hogy vannak-e keselyűk Új-Zélandon. A nyomozás során kiderült, hogy a feltételezett elkövető az interneten keresett rá arra a helyre, ahol később megtaláltak a nő holttestét.

A férfi a gyilkosság után egy nappal már újabb randira ment, és a nő holtteste ekkor még a lakásában volt.

A gyilkosság tárgyalása várhatóan öt hétig tart.

 

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.