A UFC elnöke szerint „felvillanyozó” volt Trump belépője a gálán

 

Trump elnök szombat este a UFC 244 (Ultimate Fighting Championship - Mesterszintű Küzdőspot Bajnokság) ketrecharc gálára látogatott New York-ban. A tömeg reakciója némileg barátságosabb volt a múlt vasárnapi washingtoni baseballmeccshez képest. Egyesek szerint.

Tara LaRosa, a New Jersey-i harcművész felvételt készített a Madison Square Gardenben összegyűlt tömeg egy részéről, ahol a fogadtatás kedvezőnek tűnt az elnök számára – írja a Fox News.

A USA Today beszámolója szerint az elnök vegyes reakciót kapott a Gardenben lévő tömegtől, de a Newsday of Long Island újságírója, Mark La Monica azt írta, nem olyan volt, mint a washingtoni baseballmeccsen.

Ennek ellenére sok Twitter-felhasználó terjesztette a Lehurrogták Trumpot kifejezést, amelyet ifjabb Donald Trump vitatott.

„A twitteres pocskondiázás ellenére, rendkívül pozitív volt az érkezésünk az arénába. Dana White, a UFC elnöke szerint a legfelvillanyozóbb belépő volt, amit 25 éve látott” – jelentette ki ifjabb Donald Trump.

Trump régóta ketrecharc-rajongó, és White is támogatta őt 2016-ban.

„Az állami atlétikai bizottságok nem támogattak minket, az arénák szerte a világon megtagadták a rendezvényeink lebonyolítását. Senki sem vett komolyan minket. Senki sem... Donald Trumpot kivéve. Donald volt az első, aki felismerte a UFC-ben rejlő potenciált, és arra buzdított bennünket, hogy építsük fel az üzleti tevékenységünket” – nyilatkozott White az elnökről.

Trump visszatérése New York-ba ugyanazon a héten történt, amikor elsődleges rezidenciáját Floridába helyezte át. Azt hangsúlyozta, a New York-i politikusok rossz bánásmódban részesítették, és belefáradt abba, hogy dollármilliós adókat fizessen a városnak és az államnak.

Ezalatt az arénán kívül durva feliratú – „Akasszák fel!”, „Távozzon most!” – táblákkal tüntettek Trump ellen.