Az egyik legnagyobb teherszállító repülő juttatja el a Magyar Pavilon elemeit a Dubaji Világkiállításra

 

Három ütemben, a világ egyik legnagyobb teherszállító repülőgépével szállítják ki a jövő évi világkiállítás helyszínére a Magyar Pavilon szerkezeti elemeit. A Dubaji Világkiállítás 2020. október 20 - 2021. április 10 között kerül megrendezésre az Egyesült Arab Emirátusokban. A szervezők az eseményre 25 millió látogatót várnak, akik 193 résztvevő ország nemzeti pavilonját nézhetik meg. Az Expo témája „Connecting Minds, Creating the Future” - „Összekötni az elméket, megteremteni a jövőt”.

(Fotó: EXPO 2020 Nonprofit Kft.)

Az egy év múlva kezdődő Világkiállítás 438 hektáros területen kerül megrendezésre, az országok pavilonjai három tematikus kerületben helyezkednek el: Lehetőség, Fenntarthatóság és Mobilitás – írja közleményében az OTS Üzleti Sajtószolgálat.

A Magyar Pavilon egy közepes méretű, 1 828 m²-es telken épül meg az Expo „Mobilitás” kerületében, az épület hasznos alapterülete pedig 1 927 m². A makoveczi stílusú Pavilon egy többszintes, kettős rétegű, faszerkezetű épület lesz, amely egy belső kupolából és az azt körülvevő külső burokból áll.

A kiállítási koncepció alapja Magyarország egyedülálló gyógy- és termálvíz kincsének bemutatása, valamint az ezekhez kapcsolódó turisztikai desztinációk népszerűsítése.

Az Expon való magyar megjelenés egyedülálló lehetőség turisztikai, gazdasági és diplomáciai szempontból egyaránt. A Világkiállítás ugyanis lehetőséget ad arra, hogy Magyarország bemutassa a látogatóknak múltját, hagyományait, természeti kincseit és nemzeti kultúráját.

A korábbi világkiállítások látogatottsága tízmilliós nagyságrendű volt, a 2020-as dubai Expora fél év alatt összesen 25 millió, naponta akár 130-170 ezer látogatóra számítanak. A cél az, hogy ne csak a Világkiállításra érkezők, hanem az Emirátusokban élők is felfedezzék Magyarországot.

(Fotó: EXPO 2020 Nonprofit Kft.)

A nemzetközi felmérések szerint ugyanis az Emirátusokban élők 2017-ben 17,6 Mrd dollárt költöttek külföldi utazásaik során, ám eddig Magyarország nem szerepelt a kedvelt úticélok között – 2018-ban mindössze 3 900 vendég érkezett az Emirátusokból.

A Magyar Pavilon tervezési és kivitelezési munkálatai az ütemterv szerint haladnak, a szükséges engedélyezési folyamat befejeződött. A Világkiállítás helyszínén már folynak az alapozási munkák, így a szállítmány megérkezését követően azonnal elkezdődik a szerkezet felállítása.