A közmédia tudósítóinak tartottak szakmai találkozót Szabadkán

 

Cikkünk frissült.

A közmédia éves tudósítói találkozóját rendezték meg a délvidéki Szabadkán. A találkozó évről évre a tapasztalatcserét és a szakmai tájékozódást szolgálja.

A rendezvényen elhangzott: a magyar közmédia műsoraiban nagy mértékben foglalkoznak a külhoni magyarságot érintő kérdésekkel, ebben pedig kiemelt szerepe van az egész Kárpát-medencét lefedő tudósítói hálózatnak – hangzott el az M1 Híradójában.

A közmédiának missziója, hogy nemzeti egységben gondolkodjon, ezért így alakítottuk ki a csatornakínálatunkat is, szeretnénk a Kárpát-medence magyarságának bemutatni a híreket, a fontos történéseket, az eseményeket, és ebben a legnagyobb támaszunk a határon túli tudósítói hálózat. Ők azok, akik helyben, helyből tudnak minket tudósítani, és ellátni minket a legfontosabb hírekkel” – nyilatkozta Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Nem csak Magyarországra fókuszálunk, hanem a teljes Kárpát-medencére, és ebből kihagyhatatlanok a Kárpát-medencei tudósítók. A legjobb példa erre az európai parlamenti választások, amikor gyakorlatilag a magyar médiában egyedülálló módon majdnem minden európai országban ott voltunk” – közölte Gyukity István, az M1 csatornaigazgató-helyettese.