Orbán Viktor: További lehetőségek vannak a magyar–azeri gazdasági együttműködésben

 

A gazdasági együttműködés erősítése a következő lépés a magyar–azeri kapcsolatokban – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Bakuban, ahol fogadta őt Ilham Aliyev azeri elnök.

Orbán Viktor miniszterelnököt és Ilham Aliyev azeri elnök Bakuban folytatott megbeszéléseket (Fotó: MTI/Benko Vivien Cher)

Orbán Viktor, miután kíséretével megérkezett az azeri fővárosba, az elnöki palotában tartott találkozón arról beszélt, mindig megtiszteltetés a magyaroknak, ha Bakuba látogathatnak.

A miniszterelnök elmondta, vannak már magyar befektetések Azerbajdzsánban, és az együttműködés további lehetősége is nagyon ígéretes.

A kormányfő kijelentette, méltányolja, hogy az azeriek jóindulattal és jó szemmel tekintenek a magyarokra. A magyar miniszterelnök és az azeri elnök aktuális európai témákról is tárgyalt.

Orbán Viktor a Türk Tanács ülésére érkezett az azeri fővárosba, a tanácskozást kedden tartják. A Türk Tanácsnak tagja Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán és Kirgizisztán. Magyarországnak megfigyelői státusza van a szervezetben.