Szabadon törhetnek-zúzhatnak a dühöngőben a csalódott szurkolók

 

Philadelphia sportszerető szurkolói az elmúlt években nem sok sikernek örülhettek, kivéve, ha leszámítjuk az Eagles amerikaifoci-csapat 2018-as Super Bowl-győzelmét. Talán ezért döntöttek úgy a Philadelphia Flyers jégkorongcsapat vezetői, hogy dühöngőszobát nyitnak, ahol szabadon randalírozhatnak a szurkolók.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Vu Hong)

Philadelphiát a „testvéri szeretet városának” vagy a nemzet szülővárosának is nevezik. 1776-ban itt írták alá a Függetlenségi nyilatkozatot a 13 brit gyarmat képviselői, így lett a város az új Egyesült Államok első fővárosa.

A város több esetben is bekerült a hírekbe szurkolói miatt. Itt nem kell különösebb vandalizmusra gondolni, mivel az Egyesült Államokban ismeretlen fogalomnak számítanak az ultrák. A legnépszerűbb csapatsportok mérkőzésein nagyon vegyes a közönség, köztük sok a családos.

De azért előfordultak kisebb botrányok. Volt, hogy hógolyóval vagy telefonos akkumulátorokkal dobálták meg az ellenfél játékosait a szurkolók, de egy hónapja egy Eagles-mérkőzés előtt verekedés volt a parkolóban.

 

A kosárlabda- és jégkorongmérkőzéseknek otthont adó Wells Fargo aréna felújítása után a ligában először, beleértve az összes csapatsportot, létrehoztak egy dühöngőszobát. A szurkolók itt a meccs szünetében vagy után kiengedhetik a gőzt. Egy gumikalapáccsal vagy baseballütővel szabadon törhetnek-zúzhatnak, miközben bömböl a metálzene. Az alig pár négyzetméteres szobában üvegpoharakat, kiszuperált televíziót és egy tükröt helyeztek el.

A Flyers szezonnyitó meccsén avatták fel a dühöngőt, amelyet egyszerre ketten használhatnak, és akkor az ötperces menet 60 dollárba kerül, vagy 35 dollárba, ha valaki egyedül szeretné kiélni frusztrációit.