Futballistafeleségek háborúja tartja lázban a brit közvéleményt

 

A Brexit káosz mellett Rebekah Vardy és Coleen Rooney cicaharca napok óta a címlapokon szerepel, és legalább annyira megosztja a közvéleményt, mint a britek unióból történő kilépésének kérdése.

Wayne Rooney csatárklasszis felesége és Jamie Vardy, a Leicester City futballistájának párja jó barátok voltak, mostanáig. A kirobbant botrány lényege, hogy pár hónappal ezelőtt a The Sun brit bulvárlap olyan információkat jelentetett meg Coleen Rooney-ról, amelyek kizárólag privát Instagram-profilján voltak elérhetők.

A négygyermekes anyuka ekkor egy trükköt vetett be. Mindenkit letiltott a közösségi oldaláról, kivéve Rebekah Vardyt, és fals sztorikat posztolt, például arról, hogy visszatér egy tévés valóságshow-ba vagy arról, hogy házuk alagsora beázott.

És lám-lám, ezek a kitalált történetek megjelentek a bulvárlap címlapján is, amely először törölte, majd később egy megjegyzéssel visszahelyezte azokat.

Coleen Rooney ezen a héten terítette a lapokat, és egy hosszas bejegyzésben nyilvánosan megvádolta a másik futballistafeleséget, hogy ő szivárogtatja ki a történeteket. Vagyis ennél egy fokkal óvatosabban fogalmazott. Azt állította, hogy Vardy közösségimédia-fiókjáról mehettek csak ki a sajtó felé a sztorik.

„Képernyőmentést készítettem a sztorikról, és ezeket csak egyetlen személy látta. Ez pedig Rebekah Vardy” – írta.

Rebekah Vardy cáfolta a vádakat, ám védekezése nem tűnik túl meggyőzőnek. Állítása szerint feltörték a fiókját, és kérdőre vonta volt barátnőjét, hogy a nyilvános gyanúsítgatások helyett először miért nem egymást között beszélték meg az ügyet.

Állítása szerint egy  kiberbiztonsági szakértőt bérelt fel, hogy tisztázza magát. Eközben pedig folyamatosan üzengetnek egymásnak a médiában. Vardy a kettejük közötti szópárbajt ahhoz hasonlította, mintha egy galambbal vitatkozna.

Az eset a brit bulvármédiában minden korábbinál nagyobb visszhangot váltott ki. Sorra jelennek meg a különböző mémek az esetről, és a soha nem látott mennyiségű hozzászólások is olvashatók. A Brexithez hasonlóan a két nő  közötti viszony elmérgesedése teljesen megosztotta a közvéleményt.

A közvélemény egy részét lenyűgözte a volt Manchester-csatár feleségének húzása, és sokan Agatha Christie krimijeiben látott nyomozáshoz hasonlították Rooney mestertervét.

Coleen Rooney ismertebb vetélytársánál, miután részt vett a Celeb vagyok, ments ki innen!-sorozatban. A bulvársajtó szerint ő lehet az, aki  átveheti minden idők legismertebb futballistafeleségének címét Victoria Beckhamtől, már ha egyáltalán a sztárceleb szerepköréről egyszer váratlanul „lemondana” David Beckam párja.

Vardy támogatói még mindig nem hiszik el, hogy ő állt a szivárogtatások mögött. A szimpátiát erősítheti, hogy első közös gyereküket várják a Leicester csatárával.

A társadalmi reakció hevességét jól jelzi, hogy a konzervatív kormány külkereskedelmi minisztere is megszólalt az ügyben. Liz Truss szerint abba kellene hagyni az ujjal mutogatást, egymás hibáztatását, az egész Rooney–Vardy-ügyet.

Eközben cikkek sora boncolgatja a két futballistafeleség múltját. A két férj a partvonalon kívülről nézi a civakodást, eddig egyikük sem szólalt meg az ügyben.