Bérelhetővé válik John Lennon gyerekkori otthona

 

Airbnb-bérleménnyé alakult át a ház, ahol gyerekkorát töltötte a zenész. A rajongók hamarosan lefoglalhatják a szálláshelyet, hogy ugyanazokon a folyosókon sétálhassanak, ahol John Lennon a hírnév előtt.

Az Allerton úti épület George Smith tulajdonában állt, aki John Lennon nagynénjének, Miminek a férje. A zenész csecsemőként élt ott édesanyjával, Juliával, akinek a halála után gyakran látogatta meg a házat és a családját. Az ingatlant az amerikai Kelley Kupfer egy hirtelen jött ötlet nyomán vásárolta meg, miután súlyos betegségét követően teljesíteni szerette volna a bakancslistáját, és Liverpoolba utazott – írja a The Mirror.

A nyugdíjas nővér három évvel ezelőtt agydaganatban szenvedett, amely kilenc hónapra megvakította és a beszédére is hatással volt. A bakancslista részeként a 60 éves nő a zenekar szempontjából legfontosabb liverpooli helyekből álló idegenvezetésen vett részt, majd röviddel ezután azt mondták neki, hogy keresse meg Jackie Spencert, a városban élő Beatles-szakértőt.

Ugyanis a túra közben jutott eszébe Kupfernek, hogy miért nem kezdte el még senki kiadni a különleges házat, hogy az emberek beköltözhessenek egy időre. Akkor, 2016-ban az ingatlan

325 000 fontot ért, és a hölgy le is csapott rá.

„El voltam képedve, hogy senki sem ugrott rá, hogy kiadhassa. Ez csak úgy beugrott, és ha nem lettem volna olyan beteg, sosem indultam volna útnak Liverpool felé, és minden bizonnyal nem gondolkoztam volna ingatlanvásárláson a városban. A betegséget átélve teljesen megváltozik az ember életfelfogása. Soha nem gondoltam volna, hogy találkozom John családtagjaival, akik 50 év után újra ellátogattak a házhoz” – mondta Kelley Kupfer.

Hatalmas restaurációs munkával Kelley átalakította az épületet Jackie Spencer és Lennon családjának – unokatestvére, David Birch és nővére, Julia Baird – segítségével.

Annak ellenére, hogy nem volt különösebb rajongója a Beatlesnek, a nyugdíjas nővér jól átgondolt emlékekkel töltötte meg a házat. Szerepelnek köztük például a Lennon családja által készített, és

soha nem látott képek is.

„Ültem naivan a vásárlás befejezése után az Egyesült Államokban, és azt hittem, hogy dobok egy kis festéket a falakra, szerzek új bútorokat, és felteszem a Trip Advisorra a bérleményt. Azonban amint beléptem az ajtón, megdöbbentem, és azt gondoltam, mibe rángattam bele magam. De »szerelemgyerek« született belőle, amit nem tudtam volna elérni John családja és áldása nélkül” – emlékezett vissza a nyugdíjas nővér.

A ház felkerül a Host So Simple, a helyi Airbnb-kezelő oldalra, de nem rögzít foglalásokat, csak valamikor az év végén.