A Fidesz szerint Brüsszelben eligazítást tartottak Karácsony Gergelynek

 

Soros György emberei keresik azokat a polgármestereket, akik hajlandók a bevándorlók betelepítésére, ehhez kell nekik Karácsony Gergely – így látja a Fidesz. Deutsch Tamás szerint csütörtökön azért fogadta Frans Timmermans Karácsony Gergelyt, mert eligazítást tartott neki. Brüsszelben már többször felmerült az elmúlt egy-két évben, hogy nem a kormányokkal, hanem településekkel kellene megegyezni a kvótákról: olasz, német és például spanyol polgármesterek is jelezték, hogy ők szívesen befogadnak bevándorlókat – közölte az M1 Híradója.

A bevándorláspárti baloldali erők vezetője eligazítást tartott Karácsony Gergelynek” – így értékelte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt, hogy a zuglói polgármester csütörtökön

váratlanul Brüsszelben jelent meg.

Karácsony Gergely mások mellett az európai szocialisták bukott csúcsjelöltjével, a nyíltan bevándorláspárti Frans Timmermansszal találkozott. Az egyeztetés tartalmáról azonban előzetesen nem árult el részleteket.

A V4 hírügynökségnek mindössze annyit mondott, bevándorlási kérdések biztosan nem kerülnek majd szóba. A Karácsony Gergelyt kísérő MSZP-s Ujhelyi István viszont arra utalt, hogy nem örül a zuglói polgármesternek feltett spontán kérdéseknek.

Az ATV-nek viszont Karácsony Gergely még a repülőgépre való beszállása alatt is nyilatkozott. Azt mondta, azért ment Brüsszelbe, hogy szövetségeseket találjon. A Frans Timmermansszal való egyeztetésről azonban nekik is csak annyit árult el, a megválasztott bizottság alelnöke felügyelni fogja, hogy

a városoknak közvetlen forrásokat juttassanak Brüsszelből.

Frans Timmermans már egy éve is arról beszélt, hogy az uniós források nagy részét közvetlenül a településeknek kellene kifizetni. Csakhogy álláspontja szerint ennek ára is lenne, a pénzt ugyanis – mint mondta – a migránsok beilleszkedésére kellene fordítani.

Frans Timmermans Soros György elsőszámú szövetségese Brüsszelben, aki most a nemzeti kormányokat megkerülve próbálja átvinni a kötelező betelepítési tervét – fogalmazott az ügyben Deutsch Tamás. A fideszes EP-képviselő hangsúlyozta, az október 13-ai választás tétje ezért ismét nagy,

Karácsony Gergelynél ugyanis Frans Timmermans nyitott kapukat talál.

Deutsch Tamás hozzátette, bízik abban, hogy a magyar emberek elsöprő többsége erre a veszélyt jelentő elképzelésre az önkormányzati választáson is nemet fog mondani.