Földrengés volt Albániában

 

Földrengés rázta meg szombaton Durres albániai kikötővárost és Tiranát, a fővárost, mintegy félszázan könnyebben megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve az utcákra és a parkokba menekültek.

A lökések ereje elérte az 5,6 fokot, a védelmi minisztérium közlése szerint ez volt a legsúlyosabb földrengés Albániában az elmúlt 30 évben.

Tirana, 2019. szeptember 21. Megrongálódott autók Tiranában, miután 5.8-as erősségű földrengés rázta meg a térséget 2019. szeptember 21-én. A földrengésben legkevesebb két ember megsebesült. MTI/AP Megrongálódott autók Tiranában, miután 5.8-as erősségű földrengés rázta meg a térséget ( Fotó:MTI/AP)

Helyi médiajelentések szerint a földrengés 49 sérültjét ápolják Tirana fő kórházában. Durresben egy ember eltörte a lábát, amikor kirohant az utcára, vidéken többeket lehulló téglák és vakolatdarabok sebesítettek meg. Az amerikai Földtani Intézet 5,6 fokozatúnak mérte a földrengést, míg az Albán Földtani Intézet szerint az első rengés 5,8, a 11 perccel később bekövetkező második pedig 5,3 fokú volt.