Marokkói férfit gyanúsítanak egy német nő megölésével

 

Újabb bevándorlót gyanúsítanak gyilkossággal Németországban, egy 23 éves marokkói férfi ölhetett meg egy 61 éves német nőt. A gyilkosság hetekkel ezelőtt történt, de a holttestet csak most találták meg. Az áldozat önkéntesként németórákat tartott menedékkérőknek. Ez már nem az első eset Nyugat-Európában, hogy a bevándorlók azok ellen fordulnak, akik segíteni próbálnak nekik – közölte az M1 Híradó.

Ragasztószalaggal fojtották meg a menekülést segítőt – írta meg a Bild. Az áldozat a jómódban élő Patricia H., aki önkéntesként tartott németórákat menedékkérőknek már évek óta.

A 61 éves nő eltűnését családja jelezte a rendőrségnek, aki a házba behatolva előbb csak a nő éhező macskáját látták meg, majd egy rejtekhelyen a holttestet is. A bűnügyi szakértők szerint már hetek óta halott volt a nő.

A gyilkosság Hannover Ahlem negyedében történt, a rendőrök pedig a halott nő mobiltelefonjának cellainformációi alapján találtak feltételezett gyilkosára, a 23 éves marokkói menedékkérőre, Kassel és Göttingen között.

A hannoveri helyi lap úgy tudja, a rendőrség abból indul ki, hogy nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság történt. A házból ugyanis nemcsak a telefon tűnt el, de egy igen jelentős összeg 37 ezer euró – több, mint 12 millió forint is –, amit a hölgy készpénzben tartott otthon.

A hatóságok úgy sejtik, hogy a pénzzel a gyanúsított külföldre akart szökni. A rendőrség egyelőre nem tudja, pontosan milyen kapcsolatban volt a gyanúsított és az áldozat, illetve honnan tudhatta a Farid A-ként említett marokkói állampolgár, hogy ilyen jelentős mennyiségű készpénz van a házban – közölte az M1 Híradó.