Leszálláskor rosszul lett egy fiatal nő és meghalt Új Zéland fölött

 

Az Argentínából Új Zélandra tartó tizenhárom órás repülőút utolsó perceiben történt meg a tragédia. A húszas éveiben járó nőt már a repülőn utazó orvos sem tudta megmenteni.

A tragédia pénteken történt az Argentínából Új Zélandra tartó repülőgép fedélzetén. A landolás előtt körülbelül 10 perccel érkezett a felhívás az utastérbe, hogy van-e orvos az utasok között – olvasható a Fox News honlapján. 

Egy fiatal nő a leszállás megkezdésekor összeesett. Egy férfi jelentkezett is, és egy oxigénpalackot felkapva siette a fiatal nő segítségére, aki akkor már nem élt.

Időközben értesítették a St. Johns kórházat, ahonnan egy teljes mentő személyzet szállt ki az Auckland-i nemzetközi repülőtérre, de már nem volt kit átvenniük.

A landolást követően maga a pilóta szólt az utasokhoz arra kérve őket, ne hagyják el a repülőgépet addig, amíg a rendőrség és a mentőorvos el nem végzi a munkáját. Az utasoknak nem szóltak, hogy meghalt valaki. A történtekre sürgősségi orvosi beavatkozásként utaltak, így próbálták elkerülni az utasok között a pánikot.

A címlapfotó illusztráció.